КИКБОКСЕРИ ИЗ ЉИГА ФОРМИРАЛИ КЛУБ

После непуне три године тренирања Љижани који се баве једним од најатрактивнијих борилачких вештина имаће могућност да се такмиче за свој клуб „М.А. ЉИГ“. Корона је у великој мери одложила оснивање кикбокс клуба, али и смањила број чланова који су редовно тренирали.
„Сада је ситуација повољнија, нема ограничења у погледу рада и тренинга у затвореном простору, па се надам повећању броја чланова којих тренутно има нешто више од 20″, каже Милан Адамовић, Љижанин који је радни век провео у иностранству и за то време три пута био првак Немачке у кикбоксу и више од 40 година обучавао све узрасне категорије у овом спорту. По доласку у пензију имао сам жељу да у свом граду покренем кикбокс који је мали број људи из овог краја тренирао у другим клубовима и градовима.
Адамовић наглашава да му је циљ да знање и огромно искуство пренесе на оне који воле ову борилачку вештину или имају жељу да се упознају са њеном суштином.
„Бављење кикбоксом пре свега доноси самоконтролу, али се кроз њега уче и друге вредности које нису само спортске. Поштовање, самопоштовање, преузимање одговорности и спремност за прихватање последица због лоших одлука, само су неке од ситуација које учимо практично кроз сваки тренинг, а које су нам у животу потребне свакодневно.”
КБК „М.А. ЉИГ“ ускоро чекају прва такмичења у рингу.
„Мој први асистент Жељко Павловић из Љига и даље је активан у рингу и иза себе има резултате на такмичењима који су за поштовање”, говори Милан Адамовић. “Млада Наташа Шиник ускоро ће се опробати у својим првим борбама, а ту су и други момци и девојке који имају много талента. Очекујем да ће оснивање клуба допринети повећању интересовања и афирмисању овог спорта за који много људи верује да се своди на тучу, што је резултат недовољне информисаности. Верујем да ћемо и кроз сарадњу са вашим порталом афирмисати кикбокс као витешки спорт јер он то у суштини и јесте.”
Искусни тренер напомиње да је стварање једног такмичара који је спреман за улазак у ринг процес који захтева велики рад и узајамно поверење тренера и ученика.
„У овом спорту можда највише до изражаја долазе ред и дисцилпина, од доласка на тренинг до изласка из свлачионице. Ипак, још ми се у Љигу није десило да неко због тога одустане”, каже Адамовић.
Он је пре три године са првим полазницима почео са радом у просторијама Кросфит клуба који води Јован Јовичић, да би касније, уз помоћ и разумевање Културно-уметничког друштва и Општине Љиг прешао у простор који користи љишки фолклор.
На крају, питамо првог тренера клуба ко све може да дође да тренира?
„За кикбокс никада није касно. Имао сам у Немачкој много људи из најразличитијих професија који су почели да тренирају у својим педесетим годинама и једино на шта су се жалили је што нису почели раније. Наша врата су отворена за све заинтересоване.”

Scroll to Top