ЗА ВИКЕНД МАЂУНАРОДНИ ОРЈЕТИРИНГ НА РАЈЦУ

Под покровитељством Министарства омладине и спорта, Секретаријата Града Београда и Планинарских савеза Србије и Београда, на теренима љишке планине у суботу и недељу одржава се Међународно такмичење и планинарској орјентацији.
Рајац је једна од најбољих балканских дестинација за љубитеље орјентиринга и има вишедеценијску традицију у организацији међународних такмичења у овом спорту. За посетиоце и љубитеље рајачке планине дани такмичења представљају посебну атракцију. За суботу су, поред такмичења у орјентирингу, предвиђена спортска пењања на природној стени, планински бициклузам, надвлачење конопца и планинско трчање.
Малишани из дечијег вртића „Каја“ у петак ће прошетати до врха Рајца, а затим ће се скакати у џаковима и надвлачити конопцем.
Анђела Ивановић, координатор поменутих активности, најављује занимљиве садржаје за све узрасте:
„Поред појединачних и екипних такмичења за орјентирце, припремили смо аматерска такмичења на која може да се пријави сваки посетилац, од деце до најстаријих. Програм је динамичан и разноврстан и верујем да ће свакоме ко у суботу и недељу дође на Рајац бити занимљиво и лепо, каже Анђела. За викенд ће, кажу метеоролози, бити лепо време, што нам такође иде наруку. Они који воле природу и занимљивости имаће овог викенда на Рајцу леп и несвакидашњи догађај“.

Scroll to Top