МИЛОВАН ДАНОЈЛИЋ ГОСТ ЉИШКИХ ВЕЧЕРИ, ДОЛАЗЕ ПЕТАР БОЖОВИЋ И МАТИЈА БЕЋКОВИЋ

У склопу овогодишњег програма „Љишких културних вечери“, у среду, 13.јула у 19,30 часова, у Градској библиотеци, Љижани ће имати прилику да се друже са три великана домаће културне сцене. Биће то вече посвећено новој збирци поезије књижевника Милована Данојлића „Исповест на тргу“, о којој ће, поред њега, говорити доајен српског глумишта Петар Божовић и највећи живи српски песник Матија Бећковић. 

Поводом 85.рођендана који је славни Ивановчанин прославио 3.јула, директор љишке библиотеке Драган Радовановић у уредник портала „Спорт 24“ Саша Симић посетили су Данојлића у његовој родној кући и обавестили о детаљима везаним за иницијативу да библиотека понесе његово име. Део разговора вођен у библиотеци српског академика у којој се, поред књига које је написао и превео, налази, како нам је сам Данојлић рекао, вероватно више од 80 награда, признања и одликовања. 

Драан Радовановић и Саша Симић у Данојлићевој кући-библиотеци у Ивановцима

Уколико дође до реализације идеје да љишки храм културе понесе име „Милован Данојлић“, део легата могла би да постану и признања и награде које је током плодоносне каријере добијао, о чему ће одлуку донети Данојлић са својом породицом. 

Scroll to Top