ФУДБАЛ: ПОЧИЊЕ ШКОЛА СУЂЕЊА У ЉИГУ, ПРИЈАВЕ У ПРОСТОРИЈАМА САВЕЗА

Фудбалски савез општина Љиг и Мионица организоваће школу суђења за младе фудбалске судије. Према речима Зорице Жујовић, секретара Стручно-струковне организације судија из Колубарског округа, Љиг се тренутно високо котира не само у окружном Савезу, већ су неке наше судије стигле и до највиших рангова:
“Тренутно наш најуспешнији судија је Милорад Јовановић који дели правду у Суперлиги и суди Лигу шампиона за омладинце. Одмах уз њега је Младен Јаковљевић који суди Прву лигу, али је често у улози червртог судије у Суперлиги и главни у Куп такмичењу”, говори Зорица Жујовић, која је и сама судија у Суперлиги за жене и мушким зонским лигама.
Поред ње, у Зони ће овог пролећа судити Ђорђе Лукић који је у овом рангу најбоље котиран и готово сигурно му следи селидба у виши ранг.
Најбољи млади судија у Фудбалском савезу Колубарског округа је опет Љижанин, Богдан Драгичевић који ће судити у Окружној лиги, а са њим су у овом рангу Немања Матијевић, Горан Жујовић, Александар Нерић, Драган Лазаревић и Иван Нерић.
У Међуопштинској лиги правду ће делити Јован Томић, Радивој Ускоковић, Иван Мијаиловић, Бојан Спасојевић и Жељко Милетић.
“Ни најстарији љубитељи фудбала не сећају се да је Љиг имао тако добре судије као сада”, говори најпознатија Љижанка у судијској опреми. “Неки од њих, попут Јована Томића који се посветио студијама на Правном факултету, само због обавеза нису у могућности да суде у континуитету и значајно напредују. Учинићемо све да наставимо овакав тренд реализовањем Школе суђења и других видова едукације како би сачували репутацију коју смо стекли и у континуитету имали судије из нашег Савеза у највишим ранговима”, жеља је Зорице Жујовић.

Scroll to Top