СПАРТАК БЕЗ КОРЕКТОРА ПРОТИВ ЗВЕЗДЕ СТИГАО САМО ДО НЕИЗВЕСНОГ СЕТА

У првој утакмици четвртфинала плеј-офа одбојкаши Спартака поражени су у Београду од Црвене звезде 0:3 (16:26; 18:25 и 34:36).
Београдски суперлигаш оправдао је улогу апсолутног фаворита и у реваншу у Љигу имаће “меч-лопту” за пласман у полуфинале.
Спартак је у Београд допутовао без коректора Милоша Надаждина који је на дан утакмице добио температуру, док су капитен Марко Максимовић и техничар Жељко Матић практично из кревета изашли на терен.
У таквим околностима Спартак је био потпуно немоћан у прва два сета. Ипак, у трећем периоду игре тим Ненада Кепе Ковачевића је показао да има и петље и знања да уђе у клинч са фаворитом. Натерали су Љижани Звезду да пружи максимум и пропустили неколико прилика да меч уведу у четврти сет.
Ипак, последња трећина првог четрвтфинала даје наду да би у реваншу у Љигу могли да гледамо равноправну борбу. Уколико се опорави коректор Надаждин, шансе Спартака да избори “мајсторицу” биће знатно увећане.

ИЗЈАВЕ ТРЕНЕРА ПОСЛЕ УТАКМИЦЕ

Игор Жакић, Црвена звезда:
“Прва два сета играли смо добро, зрело и уз врло мали број грешака. Мислим да смо у трећем сету потценили екипу из Љига, а то против њих не смете да радите. Били смо добри у егал завршници. У Љигу нас дефинитивно чека тежак меч, сви знају како је гостовати Спартаку. Покушаћемо наредна три дана да се максимално припремимо, видимо се у Љигу.”

Ненад Кепа Ковачевић, Спартак:
“Честитам Звезди и колеги Жакићу на победи. Жао ми је што нисмо изборили четврти сет. Поносан сам на Љижане, дошло је 200 наших људи и направило спектакл. Са оволико пехова нисмо могли више. Даћемо све од себе да у нашој сали срушимо ми великог противника. Позивам наше навијаче да у понедељак, 14. марта, као и увек, буду са нама.”

Scroll to Top