ТУРИЗАМ: НА РАЈЦУ СЕ РАЗИГРАЛИ ПЛАНИНАРИ ВЕЛИКИ И МАЛИ

Planinarsko drustvo Rajac

Љишка планинска лепотица је за љубитеље природе прави „мали рај“ и пружа могућности најразличитијим старосним групама за врхунске излете.
За планинаре сезона практично није ни престајала. Током зимског периода на Рајцу су реализовани бројни програми, такмичења, едукације и слични садржаји који једном активном планинару могу да користе, без обзира на којој планинској дестинацији се налази.
“Сада је пролећна сезона у пуном јеку. За ускршње празнике се у Планинарском дому тражило место више”, каже Анђела Ивановић, планинарски водич. “Поред свакодневних пешачких акција, популарних „Рајачких трансферзала“, реализују су бројне тематске и тимске игре, креативне радионице и показне вежбе за логоровање и камповање. Посебно је занимљив пролећни камп за децу и родитеље који је за велики број и млађих и старијих посетилаца прво такво искуство”, наглашава наша саговорница.

На Рајцу су се годинама одржавала балканска и европска такмичења у орјентирингу, па је тако овај спорт до данас остао као један од симбола љишке планине.

“Надамо се да ћемо поново угостити најбоље орјентирце из овог дела Европе. Планинска орјентација је једна од наших најинтензивнијих активности и та врста обуке је посебно занимљива и атрактивна”, каже Анђела.
Она посебно истиче да има привилигију да упознаје дивну и талентовану децу, занимљиве људе, читаве породице које на Рајцу уживају у свакој од поменутих акција.

“Планинари су попут велике фамилије која стално тежи да се прошири и буде бројнија. Трудимо се да свакоме од њих боравак на Рајцу изгледа као игра и разбибрига и мислим да у томе успевамо. Када видите да у планинарске акције са истим ентузијазмом приступају и деца и одрасли, просто пожелите да и сами будете део те приче”, закључује Анђела.

Scroll to Top