„АРТИКО“ ПОКЛОНИО ЉИГУ КОНЦЕРТ

Библиотека „Милован Данојлић“ угостила полазнике Традиционалне, десете по реду, радионице харфе.
Звуци харфе, на месту чији су ентеријер слике и књиге, водили су љишку публику 26. августовског поподнева у неомеђен простор маште, префињености и надахнућа. Јединствен уметнички догађај сваке године нас изнова подсећа на раскош и пространство оваквог музичког израза. Различити узрасти 12 младих извођача асоцирају на изузетан тонски распон који харфа пружа.
„Ова деца воле музику, воле харфу, она израстају у добре и вредне људе, рекла је у даху мр Дијана Сретеновић, професорка која је идејни творац ове музичке радионице. Хвала директору и запосленима у библиотеци, хвала дивној публици. Видимо се догодине.“
У раду са полазницима радионице коју у Липљу реализује Удружење „Артико“ из Београда учествовале су и професорке мр Марија Ђурђевић Павловић и мр Милица Миливојевић. Концерту су присуствовали и родитељи девојака које су наступале.
Ентузијазам професорке Дијане Сретеновић довео је једну уметничку дружину у средину која у почетку можда и није сасвим препознала и разумела њену идеју. Попут харфе чији звуци нису продорни, али су богати и племенити, тако су и концерти, који представљају круну рада сваке реализоване радионице, временом допрли до срца љишке публике. Препуна библиотека сведочи о томе да су поклон, који већ девет година свом завичају дарује проф. Сретеновић са Удружењем “Артико”, Љижани дефинитивно оберучке пригрлили.

Scroll to Top