БАЗЕН ЋЕ РАДИТИ ДОК ЈЕ ЛЕПО ВРЕМЕ

Повољне временске околности и заинтересованост великог броја Љижана подстакао је руководство љишког „Комуналца“ да донесе одлуку о продужетку сезоне купања на градском базену.

„Први део јула обележили су врло лоши временски услови, па је деловало да од рада базена неће бити користи ни за купаче ни за нас, каже директор ЈКП „Комуналац“ Љиг Стефан Ђурић. Чим је кренуло лепо време уверили смо се још једном колико је љишки базен популаран у овом делу Србије. Поред људи из наше општине, имали смо редовне посетиоце из Ваљева, Горњег Милановца, Аранђеловца, Уба, Београда, као и доласке већег броја организованих група… Иако је направљен пре више од четрдесет година, и даље представља атракцију и има свој имиџ“, истиче Ђурић.

Поред базена, на располагању купачима су и два шанка, храна, пиће, сладоледи, терен за бич-волеј. Од 1.јула, када је почела летња сезона на популарном љишком купалишту, продато је 7.700 улазница за одрасле и 2.000 за децу, а извесно је да ће укупан број продатих карата до краја сезоне премашити број од 10 хиљада.

Scroll to Top