“ГЛАС ТАМНАВЕ” ПИСАО О ЉИШКОМ ТУРНИРУ

У најновијем броју регионалног часописа на 31. страни објављен је опширан текст о Ноћном турниру у малом фудбалу “Љиг 2023”.
Дивну слику са финалне вечери видела је цела Србија у репортажи “СОСканала”, али и на друштвеним мрежама.
Текст тамнавског часописа преносимо у целости.

Импозантна посета на финалу најпопуларнијег спортског такмичења у Љигу
ТУРНИР КАО У СТАРА ВРЕМЕНА
На већини од 26 сениорских и десет утакмице млађих категорија виђен је одличан мали фудбал, неколико спектакуларних голова и акције које су дизале на ноге многобројне гледаоце. Да узбуђење достигне врхунац побринули су се финалисти, Рајац из Кадине Луке и Лавови из Јајчића, који су, после много узбуђења и преокрета, одиграли 2:2. На пенал-рулету спретнији и срећнији био је тим Рајца предвођен феноменалним голманом Милисавом Мирковићем.
У конкуренцији пионира победили су дечаци из љишког Омладинаца, док је код петлића најбољи био тим Жито-пек.
Свих десет такмичарских вечери школско двориште љишке Гимназије било је пуно, а на финалу је дошло више од две хиљаде људи. Својевремено је љишки турнир био један од најпрестижнијих и најпосећенијих у Србији, а у последње три године полако се враћа некадашњи сјај овог такмичења.
Финално вече представљало је истински спектакл који је забележила и телевизијска екипа „СОС канала“. У извештају са овог догађаја новинар Саша Локнер је у једном тренутку рекао: „На финално вече овогодишњег турнира дошло је више људи него што Љиг има становника“.

Scroll to Top