МОКРАЊАЦ УГОСТИО ЉИЖАНЕ

Crveni Krst Ljig u Negotinu

Поводом 14.јуна, Светског дана давалаца крви, Црвени крст из Љига организовао је за своје даваоце поклон-путовање у Неготинску крајину. У склопу једнодневног излета Љижани су посетили родну кућу једног од најзначајнијих српских композитора Стевана Стојановића Мокрањца, барутану Хадук-Вељка Петровића и место његовог јуначког страдања, као и друге знаменитости Неготина.
“Велико нам је задовољство што смо били у прилици да поводом Светског дана давалаца крви наградимо наше волонтере, даваоце и све племените људе који су редовни учесници у нашим акцијама, каже Драгана Илић, секретар љишког Црвеног крста. Верујем да смо им се захвалили на оригиналан начин и да са овог дружења носе само лепе утиске. Одласци на занимљиве културно-историјске и туристичке дестинације су саставни део нашег програма и надам се да ће на неко од наредних путовања кренути и волонтери који су због посла или приватних обавеза овога пута били спречени да буду са нама, истиче г-ђа Илић.
Посета Неготинској крајини завршена је трочасовним боравком у надалеко познатим Рајачким пимницама уз дегустацију најбољих вина и специјалитета из овог дела Србије.

Scroll to Top