ФУДБАЛ: РАЈАЦ У ОКРУЖНОЈ ЛИГИ

Убедљивом победом од 6:0 у гостима против Лукавца клуб из Кадине Луке је и званично постао члан Колубарске окружне лиге. Рајац је одиграо сезону која ће у историји клуба остати уписана као једна од најуспешнијих од оснивања. Изузимајући најлошије издање у сезони коју практично свака екипа има, утакмицу против Полета у гостима на којој је забележен једини пораз, сви остали резултати су само победе и два нерешена резултата против Старих другара из Љига, једииних конкурената за највиши пласман.
И уочи почетка сезоне јасно је било да екипа из Кадине Луке има квалитет за борбу за виши ранг, али како је првенство одмицало, Рајац је показивао да има тим који би и у зонском рангу био конкурентан. Наравно, уз Старе другаре који ће највероватније са шест бодова мање остати на другој позицији, али који су због једне, најблаже речено чудне одлуке да другопласирани тимови Међуопштинских лига не играју бараж за пласман у виши ранг, остали ускраћени за још једну шансу да се домогну Окружне лиге. На другој страни, управо та околност допринела је да утакмице ова два тима у већем делу првенства буду „квалификационе“, односно да је сваки меч носио са собом и морање да се победи. У својеврсној психолошкој утакмици два тима Рајац је имао за нијансу дужи континуитет и само један кикс, наспрам три пораза Старих другара.
Међусобни дуели су посебна прича и нешто што је за понос фудбалском Љигу. Два пута је било 2:2, два пута је приказан фудбал који је по квалитету најмање за ранг Зоне, ако не и српсколигашког нивоа, два пута су све добре позиције за гледање утакмице биле попуњене и два пута су гледаоци отишли кући задовољни због одличног фудбала и малих ревија голова. Јесењи и пролећни дерби гледало је укупно око три хиљаде људи. У „Ћућину“ је јесенас било две хиљаде гледалаца, док је на пролећни дуел, и поред кишног стампеда који је тог поподнева упорно нападао Кадину Луку, дошло око хиљаду душа.
Ретко када међусобни окршаји одлучују о коначном пласману, тако је било и овог пута. Љижани су грешили против реално слабијих екипа, што је екипи из Кадине Луке донелу одлучујућу предност. Стари другари заслужују респект за одличну сезону, Рајцу следују почасти и пехар за заслужено освојено прво место. Кад се све сабере, бољи тим је први прошао кроз циљ. www,sport24.rs

Scroll to Top