ФУДБАЛ: ПОЧИЊУ ПРВЕНСТВА У ОКРУЖНОЈ И МЕЂУОПШТИНСКОЈ ЛИГИ

FK Stari Drugari Ljig

Четири клуба из љишке општине у викенду пред нама играју утакмице 1.кола пролећног дела првенства. 
У Окружној лиги наступају Качер и Спартак. Белановчани су јесен завршили у самом врху табеле са 32 бода, једним мање од водећих Осечине и Димитрија Туцовића из Ћелија који на свом конту имају по 33 освојена бода. Прва препрека у наставку првенства је Топлица која ће дочекати Качерце у недељу од 14,30 часова у Мионици. Спартак наставља такмичење са 13. позиције и 14 освојених бодова. Бег из доњег дела табеле покушаће да започне у суботу на гостовању у Јабучју.
Извесно је да ће борба за прво место у Међуопштинској лиги „Запад“ до краја првенства протећи у знаку једине две екипе из општине Љиг у овом рангу, Рајца и Старих другара. Они су најближим пратиоцима далеко одмакли, деле их само три бода у корист Рајца, па ће љубитељи фудбала овог пролећа уживати у њиховој „мртвој трци“ за 1. место које једино води у Окружну лигу јер је на Конференцији клубова одлучено да у овом рангу неће бити баража за пласман у виши ранг. Већ у недељу Рајац чека тешко гостовање у Горњем Црниљеву код Осечине против екипе Миленко Павловић која на свом терену тешко губи. Додатна отежавајућа околност је двочасовно путовање и рани термин почетка утакмице (11,00 часова), што је и претходних сезона био проблем екипама из овог краја када гостују у Црниљеву.
Стари другари полусезону отварају дербијем против трећепласиране Колубаре 2 из Ваљева. Меч се игра у недељу на љишком „Ћућину“ од 11,00 часова. У последњој провери пред наставак сезоне Стари другари су у Убу савладали Јединство из Милораца, члана источне групе Међуопштинске лиге, са 3:2 и спремни улазе у наставак борбе за 1.место и пласман у Колубарски окружни ранг.

Scroll to Top