ОДБОЈКА: ЗВЕЗДА СИЈАЛА У ЉИГУ, ВЕЛИКИ НАКЛОН ИГРАЧИМА СПАРТАКА

Одбојкаши Црвене Звезде пласирали су се у полуфинале плеј-офа пошто су у другом сусрету четвртфинала савладали у Љигу Спартак са 3:1 (25:19; 21:25; 25:20 и 25:16).
Београђани су у елиминациони циклус првенства ушли као најбољи тим лигашког дела и оправдали улогу апсолутног фаворита у мечу против љишког суперлигаша. Ипак, за пролаз у финале мораће поново да победе Спартак, овога пута суботички.
Тим из Љига је учешћем у плеј-офу у потпуности задовољио своје амбиције. Четвртфинални сусрети са великим клубом били су својеврсна награда за екипу која је првенство играла са далеко најмањим буџетом, једина у лиги није имала иностране играче и борила се са несвакидашњем пеховима који су је константно пратили. Опстанак је био императив, плеј-оф пожељан. После свега, Макса и дружина на терену и Кепа на клупи заслужују велики наклон.
Играо је већ Спартак десет година у Суперлиги, имао и боље пласмане, уписао победе у европским такмичењима, али и ова сезона, због свих (не)поменутих околности, свакако спада у велики подухват.
Ненад Кепа Ковачевић извукао је из својих изабраника максимум, створио тим изузетног карактера, афирмисао неколико младих играча и вешто користио искуство старијих. Шлаг на торти био је тријумф над суботичким Спартаком који је победама против Радничког из Крагујевца „глатко“ прошао у полуфинале где са солидним шансама чека Звезду.
Завеса на суперлигашку сезону у Љигу спуштена је по завршетку друге четвртфиналне утакмице плеј-офа баш онако као су тренер и играчи Спартака заслужили – ДУГИМ И ГРОМОГЛАСНИМ АПЛАУЗОМ њихових навијача.

Scroll to Top