ФУДБАЛ: СПАРТАК ДОЧЕКУЈЕ КАЧЕР

Највећи локални ривали одмериће снаге у недељу, 22.новембра, у 14,30 у „Ћућину“ у одвиру 6.кола Општинске лиге „Лајковац-Љиг-Мионица“. Вишедеценијску традицију Спартак и Качер настављају овога пута у најнижем рангу, где им свакако није место. Љижани су силовито стартовали у новој сезони, забележили свих пет победа и највероватније једном ногом већ закорачили ка вишем рангу. Качер се, после иступања из „Зоне“, који су претежно играли играчи из Београда и других градова, определио да подвуче црту и крене у нову причу са сопственим снагама. Двадесетак момака из Белановице и околине притекло је у помоћ и одржава клуб у такмичењу. Победа, нерешен исход и три пораза је досадашњи учинак Белановчана. Спартак је апсолутни фаворит у мечу који следи, али вреди погледати утакмицу због које се некада све одлагало у Љигу и Белановици да би се ишло на „мали вечити дерби“.
Младост из Латковића је управо против Качера на гостовању забележила победу од 2:1 од 2:1 и заостаје само три бода за водећим Спартаком. Латковчани ће у недељу дочекати Извиђач из Лајковца и покушати да наставе победоносни низ који би их оставио у врху табеле.
Суморан фудбалски викенд је иза три љишка клуба у Међуопштинском рангу. Сва три остала су кратких рукава на својим теренима. Стари другари су претрпели убедљив пораз од водећег Полета из Попучака – 0:3, Бабајић је забележио нови пораз, овога пута од Тешњара – 2:3, а једино је Рајац остао непоражен одигравши 1:1 у Кадиној Луци против Попадића. У наредном колу Бабајић иде у Котешицу, Рајац гостује у Попучкама, док ће Стари другари против екипе Ракац Ставе покушати да стигну до бодова у Ставама. Стари другари су на деоби 4. и 5. места и имају 14 бодова, Рајац на позицији 9 има 11 бодова, док Бабајић има само два бода и прикован је за дно табеле.
У 9.колу Колубарске окружне лиге Напредак из Јајчића поражен је у Доњој Буковици од Искре са 4:1 и са 6 освојених бодова дели са ваљевским ЗСК-ом последње две позиције на табели. Јајчани су због непарног броја екипа у наредном колу слободни, док ће следећи првенствени меч играти у Лајковцу против Задругара.

Scroll to Top