ОДБОЈКА (М): СПАРТАК СЛАВИО ПОСЛЕ ПЕТ СЕТОВА

После три одиграна кола Љижани имају све три победе, али је Топличанин из Прокупља успео да „откине“ први бод претенденту на прво место. Два максимална тријумфа против Клека у Љигу и на готовању екили Младеновца наговештавале су рутинску победу против Прокупчана који су у Љиг дошли без освојеног сета у прва два кола.
Још када је на крају 1. сета на семафору стајало 25:15, односно 1:0 за Спартак, нико у сали љишке Основне школе није ни помислио да предстоји права одбојкашка драма. Подигли су се гости, показали став и карактер, ушли храбро у клинч са апсолутним фаворитом и са 25:23 стигли до изједначења. У трећем сету Топличанин је био још одлучнији, одолевао налетима Спартака, али и оберучке прихватао бројне поклон-поене домаћег тима који су стизали када им је било најпотребније. Трећи период игре гости су решили у своју корист 25:21 и повели са 2:1 у сетовима.
Тек средином четвртог сета Љижани успевају да се врате у ритам са почетка утакмице, док су се гости више бавили суђењем, а у одлучујућим тренуцима били превише нервозни и направили довољно грешака да искусна екипа Спартака ствари окрене у своју корист. Најпре је чета Ненада Ковачевића рутински решила четврти сет, да би од половине петог и резултата 8:8 направила серију од 7:2 за коначних 15:10, односно победу од 3:2.
Учинак од три победе у прва три кола свакако је разлог за задовољство, али непланирано изгубљен бод на свом терену од Топличанина могао би да буде добра и корисна опомена уочи гостовања у Виликом Градишту екипи ВГСК која је после три кола без победе и освојеног бода.

Scroll to Top