„ХЛАДАН ТУШ“ У ХЛАДНОЈ САЛИ

После седам узастопних победа, Спартак је везао два пораза. У прошлом колу Љижани су изгубили први пут у сезони на гостовању у Лесковцу, а синоћ су на свом терену поражени од Новог Пазара са 1:3 (23:25; 25:20; 23:25 и 27:29).
Од самог почетка гости су дали до знања да су дошли по победу. Водили су убедљиво целим током првог сета. Приближио се Спартак у једном тренутку на 13:14, али су гости опет отишли на +5. У самом финишу домаћи тим успева да се приђе на 23:24, али су Пазарци мирним пријемом обезбедили сигуран напад за поен и вођство од 1:0.
Други сет протекао је у апсолутној доминацији Спартака. Константна предност од самог почетка, која је у једном тренутку износила 17:8, обезбедила је рутинску завршницу и изједначење.
Трећи и четврти сет одлучили су детаљи. Равноправна игра оба тима водила је у неизвесне завршнице у којима су мирнију руку и више нерава показали гости.
Не може се рећи да је Спартак играо лоше. Недостајала је нијанса, детаљ, инспирација и креативност неког од појединаца у моментима када се решавала судбина трећег и четвртог сета.
На крају, недостајало је и боље грејање. Проблем са хладном салом у зимском периоду, који практично постоји још од како је овај објекат изграђен, поготово у данима и периодима када ђаци не иду у школу, није никаква новост. Из овог разлога сви тренинзи претходне недеље били су скраћени, а последњи пред утакмицу против Новог Пазара отказан. Могуће да је и та околност синоћ „погурала“ Спартак ка другом овосезонском поразу.

Scroll to Top