ОДБОЈКАШКИ СПЕКТАКЛ У ЉИГУ, ЈУНИОРИ У ПОДНЕ НАЈАВЉУЈУ МЕЧ СА ПАРТИЗАНОМ 

spartak-partizan-superliga

Занимљив распоред имале су селекције Спартака у претходна четири дана. Најпре се „наместило“ да сениори у уторак играју у Купу против Партизана, па у суботу са истим противником у првенству. Истовремено, распоред јуниорског тима је такав да ће истог дана када долазе „црно-бели“ у редовном колу првенства дочекати Железничар, што ће бити својеврсна предигра за утакмицу Спартак-Партизан.

Куп утакмица против Партизана је архивирана. Следи нови дуел против „парног ваљка“, објективно, за Спартак много важнији. Београдски пораз од 1:3 у четвртфиналу најмасовнијег такмичења није био болан за тим Ненада Кепе Ковачевића јер је сва енергија усмерена на примарни циљ, опстанак у Суперлиги. Куп утакмица послужила је као припрема за суботњи окршај са истим противником у оквиру 4.кола првенства.

„Очекујемо јако тешку утакмицу са једном од три најбоље екипе у Србији. После Војводине и Звезде, сада нас у 4.колу чека меч са Патризаном”, истиче Ковачевић. “Сви смо свесни да смо против Новог Сада пропустили прилику да окренемо резултат у нашу корист. Видела се реакција на куп-утакмици против Патризана у којој смо имали периоде добре игре, али као и против Звезде, недостајао нам је континуитет и стабилност за нешто више од једног сета. Радимо на томе не би ли у суботу имали већу шансу да дођемо до победе.“ 

Ковачевић подсећа на околност која је често била пресудна за исходе утакмица у Љигу:

„Уз све оно што ми треба да пружимо на терену, нама је преко потребна подршка навијача. Позивам их да напуне халу и да покушамо да у овом тешком распореду на почетку сезоне заједно дођемо до прве победе“, прижељкује председник и тренер Спартака. 

У првих шест кола првенства Љижани имају четири гостовања. У Љигу је већ била Звезда, док у суботу долази Партизан. Већ у среду Спартак у ванредном коју гостује Карађорђу у Тополи, а следеће суботе, у 6.колу Суперлиге, у Новој Пазови игра против Јединства. Теже вероватно није могло.

Scroll to Top