“КОД ВРАПЦА” НА ПЕЧЕЊЕ

Pecenjara kod Vrapca

Гурмани из Љига и околине имаће од сутра нови кутак на располагању. У локалу који се налази између апотека “Јуричић” и “Лира” Моравчанин Дарко Танасијевић решио је да своју вештину припреме печења понуди онима који воле да дегустирају добру прасетину или јагњетину.
” Занат сам учио од врхунских мајстора из села које су домаћини ангажовали када су правили породична весеља, говори Дарко. Већ неколико година сам припремам печење и имао сам велики број поруџбина за рођендане, свадбе, пунолетства и друга славља. Надам се да ће се и Љижанима свидети прасеће и јагњеће печење које овде будемо нудили, али и хлеб и лепиње из фуруне са домаћим кајмаком, џемом или ајваром, затим крофне, мекике и посебно бих издвојио гибаницу.
Назив печењаре “КОД ВРАПЦА” Танасијевић је изабрао по фамилијарним надимку:
” То је остало од предака и ретко ко зна ко је Дарко Танасијевић, али ако питате за Дарка Врапца сви знају да је о мени реч. Можда је некоме чудно да Врабац пече прасе или јагње, али и таква чуда су могућа. Уосталом, дођите и проверите”, мало у шали, мало и збиљи, каже наш саговорник.

Pecenjara kod Vrapca
Scroll to Top