КОШАРКА: БАБАЈИЋ НАДОМАК ПЛЕЈ-ОФА

Коло пре краја првенства Друге регионалне лиге „Запад 1А“ кошаркаши Бабајића практично су обезбедили учешће у разигравању за пласман у виши ранг. У најважнијој утакмици сезоне они су у Ваљеву против директног конкурента за друго место, Радничког, забележили убедљиву победу од 99:80 (17:20; 25:12; 25:15 и 32:33).
Домаћи навијачи напунили су халу „Студент“ и приредили прави спектакл, што је у првој четвртини у великој мери збунило љишке кошаркаше, али већ у другој четвртини Бабајић се ослободио притиска и дошао до жељене игре која је до полувремена донела десет поена предности. Наставили су „Зелени“ у истим ритму и трећи период игре, па су у завршни део утакмице ушли са дуплираним резултатским суфицитом – 67:47. Како је питање победника већ тада практично било решено, оба тима су у четвртој четвртини играли растерећено и решетали мрежице постигавши чак 65 поена, од чега је Раднички био за нијансу ефикаснији. То је слаба утеха за тим са Петог пука и њихове навијаче, попларну „Дивљу телад“, који су заслужили све честитке за фер и коректно навијање.
У заосталој утакмици против „фењераша“ Крупња или у последњем колу против лајковачког Железничара требало би да се догоди право кошаркашко чудо па да Бабајић не потврди пласман у плеј-оф. Оба сусрета тим из Љига игра пред својим навијачима и има одличну прилику да се после успешно окончане дебитантске сезоне, већ у другој домогне борбе за пласман у виши ранг.
Бабајић ће првенствени део готово сигурно завршити на деоби другог и трећег места са ваљевским Радничким, али ће имати предност јер је оба пута славио у међусобним дуелима.

Scroll to Top