КУЛТУРА: ЛИПЉАНСКИ МАСТЕР-КЛАС ЗАВРШЕН КОНЦЕРТОМ У ЉИГУ

Овогодишња Летња радионица харфе која се, сада већ традиционално одржава у Липљу, завршена је синоћ концертом у љишкој библиотеци. Мр Дијана Сретеновић, професор у Музичкој школи „Мокрањац“ из Београда, мр Милица Миливојевић, професор у Музичкој школи „Јован Бандур“ из Панчева и слободни уметник Софија Сибиновић окупили су најталентованије извођаче из целе Србије. Концерт су организовали Летња радионица харфе Липље и Удружење „Артико“ Београд.
„Идеја је била да се у Липљу створи мала летња радионица и да деца и студенти раде оно што воле када не иду у школу, каже проф. Дијана Сретеновић. Циљ радионице је да полазници у што краћем року дођу до изузетних резултата. Први сусрет са делима која сте вечерас чули имали су пре само осам дана и вечерас су их први пут изводили, рекла је проф. Сретеновић.
Сваки едукатор у овој јединственој уметничкој радионици имао је свој програм рада, а већи број ученика који је претходних година пролазио липљански мастер-клас, касније је уписао Факултет музичких уметности.
Летња радионица харфе Липље почела је са радом 2015.године, а свака се завршава концертом у љишкој библиотеци. Све мелодије изводе се на оригиналним инструментима позајмљеним са Факултета музичких уметности. За највећи број познавалаца музике, управо харфа производи најлепше и најплеменитије звуке.
Мали број места у Србији, попут Љига, има привилегију да приређује овакве концерте.

Scroll to Top