ЉИЖАНИН УВЕО ФУЖИНАР У СУПЕРЛИГУ СЛОВЕНИЈЕ

Члан IБ словеначке одбојкашке лиге Фужинар, који са клупе предводи Љижанин Богдан Величковић, изборио је претходног викенда пласман у Суперлигу. Еуфорија се стишала, глава је мало хладнија, па се и на пласман гледа мало реалније.
“Већ пет сезона радим у клубу који је основан пре 94 године, најстарији је у Словенији и из места које је, попут Љига, право одбојкашко”, започиње осврт на велики успех Величковић. “У граду се данима причало само о одбојци, на одлучујућој утакмици у којој смо били домаћини буквално није било слободног места на трибинама. Фужинар је у старој Југославији једно време играо у елитном рангу, 1998.године био првак Словеније и повратак у Суперлигу после дуже паузе донео је велику радост, али и нову енергију и нове жеље.”

Творац највећих Спартакових успеха у Суперлиги, као и млађих категорија љишког клуба, још једном је доказао да је велики тренерски зналац.
“На почетку сезоне жеља је била да будемо први у Првој лиги. Овде је већ годинама систем такмичења такав да први на табели мора да игра бараж са суперлигашком екипом и до сада се није десило да екипа из Прве лиге прође. Пласман у Суперлигу није био императив, али смо га прижељкивали и веровали да можемо да га остваримо, истиче Љижанин на клупи Фужинара. Тек сада, када се еуфорија која је захватила цео град мало стишала, схватили смо какав смо подвиг направили. Цела прича добија на тежини ако се има у виду да су, изузев БиХ репрезентативца Емира Макаша, сви играчи из овог краја Словеније, са Корушке.”

Богдан Величковић ће готово сигурно наставити започети посао у Фужинару. Посебно истиче чињеницу да је председник клуба Давид Слатиншек својевремено био капитен словеначке репрезентације, да је већ дужи низ година на челу Фужинара и да је велики одбојкашки ентузијаста.
“Нисмо још разговарали, али сам сигуран да око стварања тима за наредну сезону и довођења неопхедних појачања неће бити проблема. Везао сам се за овај клуб, пет година имамо беспрекорну сарадњу и првенствено сам Фужинару на располагању”, каже Богдан Величковић и на крају додаје:
“Обавезно напишите да редовно пратим Спорт24 и да ми је посебно драго што портал не прати само догађаје у Љигу, већ и успехе Љижана који живе и раде у другим деловима Србије и света. Хвала вам на позиву и честиткама, видимо се у Љигу средином маја, поручује Боца који је успехом у Словенији још једном доказао да спада у ред врхунских одбојкашких стручњака.”

Scroll to Top