АКЦИЈА ОС СРБИЈЕ И СПАРТАКА „МОЈ ПРВИ СМЕЧ“ У ЉИГУ


Одбојкашки клуб „Спартак“ прикључио се пројекту националног Савеза „Мој први смеч“ Циљ ове акције је омасовљење млађих мушких категорија у свим клубовима који имају могућност да покрену или унапреде рад са дечацима заинтересованим за игру на мрежи.
„Пројекат је бесплатан за полазнике и финансира се из буџета Одбојкашког савеза Србије, каже тренер Марко Симић. Мушка одбојка је тренутно у целој Србији у дефициту са млађим категоријама и Љиг је само једна од средина где се реализује ова акција. Позивам све дечаке из нашег места и околине, пре свега основце, да дођу у салу и прикључе се тренинзима које реализује Одбојкашки клуб Спартак. Такође, апелујем на колеге из окружења да се укључе у реализацију овог пројекта како би што већи број дечака мотивисали да се баве одбојком, истиче некадашњи играч љишког клуба, члан генерације која се у сезони 2008/09 по први пут у историји Спартака пласирала у Суперлигу.
Када је 2001. године клуб био пред гашењем, формирана је управа чија је прва одлука била да се покрене школа одбојке, односно формирају млађе категорије. Рад на дуже стазе донео је резултате наредних година. Најпре је Милан Перић са кадетском репрезентацијом освојио титулу светског првака, затим је у одбојкашку „орбиту“ узлетео актуелни репрезентативац Србије Марко Ивовић, а круна је била пласман Спартака у елитни ранг.
Пре само неколико година, под вођством тренера Богдана Величковића, љишки клуб се окитио титулом државног првака у пионирској конкуренцији. Од 2009.године Спартак само две сезоне није играо у друштву најбољих, али је прекинут континуитет добрих резултата млађих категорија.
Акција „Мој први смеч“ стиже у правом тренутку. Средини попут Љига, који има дугу и богату одбојкашку традицију, Савез је овим пројектом дао велики „ветар у леђа“.

Scroll to Top