СПАРТАК ЗАКОРАЧИО КА ПРВОЈ ЛИГИ

Седам кола пре краја првенства Спартрак је без победе, на последњем месту, са само три освојена бода. Испред љишке екипе је Таково са три победе и Карађорђе са четири остварена тријумфа, па ће други путник у нижи ранг највероватније бити један од та два тима.
Имали су Љижани прилику да се укључе у борбу за опстанак, пре свега против Новосађана на свом терену када су водили 2:0, па 19:16 у четвртом сету и на крају, у петом, пропустили меч-лопту. Нови Сад славио је у Љигу са 3:2.
На гостовању другопласираном Партизану тим Ненада Кепе Ковачевића имао је предност од 2:1 и прилику да евентуалном победом остави какву-такву наду у опстанак. Све до финиша четвртог периода игре назирала се велика сензација, али су црно-бели одиграли перфектан финиш тог сета, а у одлучујућем користили пад концентрације и грешке Љижана који су стигли само до бода.
Реалност љишког клуба у овом тренутку је да нема квалитет за елитни ранг. У таквим околностима свака прилика која се укаже мора и да се искористи. Шансе које су пропуштене у оба дуела против Новог Сада, Такова у Горњем Милановцу и Партизана у Београду усмериле су Спартак ка прволигашком каравану који може да избегне још само теоријом.

Scroll to Top