ВИКЕНД ВРХУНСКЕ ЕТНО-МУЗИКЕ У ШУТЦИМА

Muzicki festival Sutci Ljig

Под покровитељством Министарства културе, Општине Љиг и локалне Туристичке организације, вечерас и сутра у Шутцима ће бити одржан други по реду Међународни фестивал етно-музике под називом „Поља“. На фестивалу ће, поред домаћих извођача, наступити уметници из Словеније, Немачке, Македоније и Холандије.
Иницијатор манифестације је Бранислав Јованчевић који потиче из качерског краја, а који је и сам професионални музичар.
Идеја је да овај део Србији оживи, између осталог и кроз уметничке садржаје, а овога пута је то етно-музика са појединих делова европских простора.
Покретање Међународног фестивала етно-музике „Поља“ од изузетног је значаја за овај део Србије јер ће се, најпре у саму организацију и реализацију манифестације, на директан или посредан начин укључити немали број људи, затим су ту посетиоци из љишко-качерског и околних крајева, али и гости из других делова Србије и урбаних средина који ће имати несвакидашњу прилику да у чарима качерског крајолика осете моћ складних тонова музике која представља идентитет једног броја европских народа и простора са којих долазе. Да се ради о манифестацији из категорије врхунских говори и чењеница да у Шутце долазе Светлана Спајић, Милош Николић, Растко и Дамјан Аксентијевић и други извођачи који међу уметницима спадају у најбоље интерпретаторе српске етно-музике.
Фестивал „Поља“ подржали су „Гете институт“, али и један број врло познатих компанија из Србије и региона.
Иницијатор и организатор Манифестације Бранислав Јованчевић најављује отварање Едукативног центра у Шутцима где би врхунски предавачи, интерпретатори и музичари из Србије и из европских и светских дестинација сваке године могли да реализују мастер-клас, а све би се одвијало у дворишту породичне куће Јованчевића у чију је рестаурацију власник већ уложио значајна средстава.
Данашњи и сутрашњи програми почињу у 16,00 час, а организатори су објавили сатницу и распоред концерата и садржаја на Фестивалу „Поља“.

У два дана, 24. и 25. јуна на имању породице Јованчевић у Шутцима наступају:

𝟐𝟒.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟐.
ДЈ сет / 16.00
𝐱-𝐛𝐚𝐫𝐭𝐥𝐞𝐛𝐲

Концерт / 19.00
𝐒̌𝐢𝐫𝐨𝐦 (Словенија)

ДЈ сет / 21.00
𝐋𝐨𝐦𝐚 𝐃𝐨𝐨𝐦 (Холандија)

𝟐𝟓.𝟎𝟔.𝟐𝟎𝟐𝟐.
Предавање / 16.00
“Старе сорте Србије”
др Ивана Радовић – Еколошки покрет “Оквир живота”

ДЈ сет / 17.00
𝐓𝐚𝐝𝐢

Концерт / 19.00
Растко и Дамјан Аксентијевић дуо

Концерт / 20.00
Перија (Македонија)

ДЈ сет / 21:30.00
𝐀𝐧𝐝𝐫𝐞́ 𝐏𝐚𝐡𝐥 (Немачка)

Улазница: 800 динара.
За мештане општина Љиг, Горњи Милановац, Аранђеловац и Лазаревац улазница је 400 динара.

Локација фестивала Поље:
Домаћинство Јованчевић

Scroll to Top