НАТАШИНА „ЗЛАТНА“ БРОНЗА ЗА ЉИШКИ КИК-БОКС

На недавно одржаном Балканском шампионату у Тешњу кик-боксерка љишког клуба „М.А. ЉИГ“ Наташа Шиник освојила је бронзану медаљу, прво одличје тог ранга у историји клупског борилачког спорта у нашој општини. Она је у полутешкој категорији, у конкуренцији такмичара из укупно 18 земаља, после борби са ривалкама из Македоније и БиХ, заузела 3.место. Поред балканских земаља, учествовале су и такмичарке из Пољске, Немачке, Словеније, Аустрије, чак је наступала и једна кик-боксерка из Сингапура.
„Пресрећна сам. Ово је моје прво званично такмичење од како сам 18.септембра 2019.године дошла на први тренинг, каже Наташа. Највећу захвалност дугујем мом тренеру Микију Адамовићу који ме је увео у свет борилачких вештина и показао велико поверење у мој рад.“
Наташа је на први тренинг кик-бокса дошла јер је желела да упише полицијску школу.
„Тако је почело, а онда сам заволела континуирани тренинг јер сам видела колико сам кроз бављење овим спортом подизала самопоуздање које ми и није било јача страна. Како је време одмицало, постављала сам себи нове циљеве и имала безрезервну подршку тренера. Много људи има погрешну представу о кик-боксу, али када мало проникнете у његове тајне, схватите да је то идеалан начин да поред физичке, јачате и менталну снагу, односно сопствени карактер“, истиче осамнаестогодишња Наташа Шиник.
Њен тренер Милан Адамовић има само речи хвале за своју, како каже, будућу шампионку:
„Она је увек мотивисана да тренира и учи, а то је један од најважнијих предуслова за успех. Било је ситтуација када сам, због временских услова и других околности, размишљао да откажем тренинг, али она је увек долазила, без обзира каква је препрека била испред ње, наглашава Адамовић који има више од 40 година тренерског искустава и који је својевремено био вишеструки првак Немачке у кик-боксу. Наташа и ја смо изградили узајамно поверење, а то је и за тренера и за ученика најзахтевније. Када то успете, све друго иде лакше.“
Када смо у марту ове године посетили љишки клуб Милан Адамовић је тада издвојио Наташу као перјаницу и најавио да ће се ускоро опробати у рингу. Случај је хтео да се то догоди баш на првенству Балкана:
„Ми смо на ово такмичење стигли ујутру у 10, а борбе су биле тек пред поноћ, тако да је та околност вероватно спречила Наташу да оде и корак даље. Њен таленат је изузетан, веома је посвећена овом спорту и сигуран сам да ћемо је врло брзо видети у репрезентацији Србије. То би и мени, од повратка у домовину, била највећа сатисфакција као тренера кик-бокса. Наташина бронза донела ми је већу срећу од било којег трофеја који сам освојио у рингу“, поносно истиче човек који је родном граду поклонио дивну спортску причу у којој је улогу главног јунака препустио Наташи Шиник.

Тренери Адамовић и Павловић и Наташа Шиник са најмлађим полазницима
Scroll to Top