ОДБОЈКА (М): ШАМПИОН ДОЛАЗИ У ЉИГ

У 12.колу Суперлиге Спартак у петак, 23.децембра, од 19,00 часова дочекује новосадску Војводину. После 11 одиграних кола љишки суперлигаш нема ниједну победу, док актуелни шампион Србије са 10 тријумфа и само једим поразом има две победе и шест бодова предности у односу на најближе пратиоце, Млади радник и Рибницу.
Спартак је у сезону ушао са најјефтинијим и најмлађим тимом, најмањим буџетом и једини је учесник елитног ранга који у својим редовима нема странце. Сусретом против Војводине почиње други део сезоне после које ће се два најслабије пласирана тима преселити у нижи ранг. И поред чињенице да изабраници Ненада Кепе Ковачевића нису осетили сласт победе у текућој сезони, шансе за опстанак и даље постоје и нису нереалне. У Љиг долазе четири тима која су испред Спартака, од којих Карађорђе, Нови Сад и Таково имају три победе, док је четири тријумфа забележило Јединство.
Тешко је поверовати да би до прве победе Љижани могли да стигну против учесника одбојкашке Лиге шампиона, али би подршка младој екипи Спартака била велики ветар у леђа пред одлучујуће битке за опстанак које их чекају после предстојећих празника.

Scroll to Top