ФУДБАЛ: ПОБЕДНИЧКИ РЕМИ РАЈЦА, НЕВРЕМЕ ПОКВАРИЛО СПЕКТАКЛ

После данашњих 2:2 против Старих другара, фудбалере Рајца само још теорија дели од пласмана у Окружни ранг. Два кола пре краја првенства Међуопштинске лиге „Запад“ екипа из Кадине Луке има шест бодова предности у односу на Љижане и потребан им је бод из преостала два меча да би и званично освојили прво место.
Још једном се показало да су екипе Рајца и Старих другара приближних фудбалских квалитета и далеко најбоље у Међуопштинској лиги. Као и у сусрету у првом делу сезоне када су Кадинолучани водили са 2:0, па Другари изборили реми, и данас је Рајац био ближи победи. Водио је са 1:0 и 2:1, али је тим из Љига поново показао снагу и квалитет и оба пута узвратио изједначењима.
Очекивало се да ће терен у Кадиној Луци бити „опкољен“ великим бројем гледалаца и да ће амбијент бити сличан оном из јесењег дела првенства када је у „Ћућин“ дошло 2000 људи. Права провала облака праћена грмљавином у више наврата је од поднева упорно одвраћала љубитеље фудбала из љишког краја од одласка у Кадину Луку. И поред тога, око 500 навијача оба тима и фудбалских заљубљеника желело је да ужива у добром фудбалу и нису погрешили. Прегршт лепих потеза, добрих акција, четири гола и позитивна тензија која прати овакве мечеве могли су да задовоље и најпробирљивије љубитеље нижих лига. Нажалост, кишни стампедо који је у другом полувремену погодио Кадину Луку оставио је поред терена стотинак најупорнијих гледалаца који су видели „ватерполо“ завршницу на терену чији је већи део прекрила вода.
Играчи оба тима заслужују честитке за све што су приказали у данашњем дербију који је протекао без иједног наговештаја проблема или инцидента. Рајац је нерешеним исходом добио много већи бод који га највероватније води у виши ранг.

Scroll to Top