ОДБОЈКА: ПОРАЗ ЉИЖАНА ПОСЛЕ ВЕЛИКЕ ДРАМЕ

У 8.колу Суперлиге одбојкаши Спартака поражени су у Горњем Милановцу од Такова 2:3 (25:23; 23:25: 25:19; 17:25 и 18:20), чиме су знатно отежали борбу за опстанак у друштву најбољих српских клубова.
Имао је тим Ненада Кепе Ковачевића вођство од 2:1 и 15:11 у четвртом периоду игре, али је до краја сета Спартак освојио само два поена.
У петом сету играло се углавном „поен за поен“, а у завршници је виђен прави одбојкашки трилер који је Такову донео можда и победу за опстанак у Суперлиги, док је Љижане погурао ка нижем рангу јер после осам кола немају победу.
Утисак је да су играчи Спартака у Горњем Милановцу играли веома добро све до одлучујућих момената сусрета, када је прорадила психолошка блокада. Очигледно да је седам првенствених утакмица без победе утицало на самопоуздање, јер како другачије објаснити да екипа која има и резултат и игру и противника који се готово предао, дозволи преокрет који се ретко виђа и у најмлађим категоријама, и то пре свега својим грешкама.
Па ипак, Ковачевићеви изабраници и даље држе ствари у својим рукама јер у наставку сезоне у Љиг долазе Таково, Карађорђе, Јединство и Нови Сад, односно директни конкуренти у борби за очување суперлигашког статуса. Није било сезоне у Суперлиги да Спартак није узео меру и некоме од фаворита, па уз једно-два изненађења, шансе да се избегну последња два места на табели нису нереалне.
Нова шанса за премијерну победу у текућој сезони је у петак, 2.децембра у 19,00 часова, када Спартак у Љигу дочекује пожаревачки Млади радник који је на 5.месту са пет победа и два пораза.

Детаљ из петог сета са утакмице Таково-Спартак

Неуспешан одбојкашки викенд заокружиле су одбојкашице Спартака поразом у Малом Зворнику од истоименог тима од 1:3 у оквиру 7.кола Друге лиге „Центар“. Љижанке имају учинак од четири победе и три пораза и заузимају 5.место.

Scroll to Top