РАСПОРЕД УТАКМИЦА И ПРОПОЗИЦИЈЕ ТАКМИЧЕЊА 

ГРУПЕ НА НОЋНОМ ТУРНИРУ У МАЛОМ ФУДБАЛУ „ ЉИГ 2023 “

ПЕТЛИЋИ

 1. ОМЛАДИНАЦ 1
 2. ОМЛАДИНАЦ 2      
 3. ЖИТО ПЕК  

ПИОНИРИ

 1.  ЖИТО ПЕК                  
 2. КРАНС-МОНТАНА                        
 3. ОМЛАДИНАЦ                         

СЕНИОРИ

Група „А“                                                                 

 1. ИПСВИЧ
 2. МЕТАЛАЦ КОЛОРАДО                 
 3. СПАРТА                        
 4. СЛОБЕКС  ПП                        
 5. ЛАВОВИ ЈАЈЧИЋ

Група „Б“

 1. ГУНДРА ЉИГ                             
 2. ПОБЕДА           
 3. БАБАЈИЋ                             
 4. РАЈАЦ КАДИНА ЛУКА   
 5. АРСЕНАЛ СТИВ            

У полуфинале ће се директно пласирати првопласиране екипе из обе групе, док ће другопласирани и трећепласирани тимови, по принципу укрштања група, играти за преостала два места у полуфиналу.

_________________________________________________________

У случају неповољних временских прилика или других непредвиђених околности, одложене утакмице биће одигране по завршетку групне фазе такмичења, и то редоследом којим су и одлагане.

_______________________________________________________

У случају да обе екипе на терен изађу у дресовима истих боја или нијанси које се јасно не разликују, другоименована екипа играће у маркерима.

ПРОПОЗИЦИЈЕ


ОПШТИНА ЉИГ И СПОРТКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ ЉИГ, оганизатори Ноћног турнира у малом фудбалу „Љиг 2023“, доносе следеће 

П  Р  О  П  О  З  И  Ц  И  Ј  Е

Такмичења на турниру у малом фудбалу

Члан 1

Оганизатори Ноћног турнира у малом фудбалу „Љиг 2023“ су Општина Љиг и Спортски савез општине Љиг (у даљем тексту: Организатор).

Члан 2

Листа учесника утврђује се на почетку турнира, на основу поднетих пријава. Услове за пријаву екипа, начин пријављивања и систем такмичења утврђује Организатор.

Члан 3

Такмичењем руководи Организатор који доноси одлуке о такмичењу и дисциплинским мерама..

Члан 4

На турниру наступају екипе:

 • сениора
 • пионира 2009. и 2010.годиште и млађи
 • петлића 2011.годиште и млађи

Члан 5

Екипа може да пријави најмање 5, а највише 12 играча. У току такмичења екипе не могу мењати саставе, с тим да се за сваку наредну утакмицу може пријавити нови играч ако пре тога није пријављено свих 12 играча. Играч може бити пријављен само за једну екипу исте категорије. Играч млађе категорије може наступати и за екипу старије категорије. Играч екипе која је завршила такмичење нема право наступа за другу екипу, осим ако се ради о играчу млађих категорија који има право наступа у екипи старије категорије.

  Организатор приликом пријаве екипе за такмичење може да затражи од њеног званичног представника промену назива екипе од уколико процени да је он непримерен, увредљив, вулгаран и слично.

Члан 6

Сениори и пионири наступају са пет играча од којих је један голман, док екипе петлића могу наступати, према договору Организатора и представника екипа учесница, са пет играча од којих је један голман или са шест играча од којих је један голман.

Члан 7

Екипу за такмичење пријављује представник екипе који заједно са резервним играчима и тренером екипе има право да седи на клупи за резервне играче. Представник екипе одговоран је за здравствено стање својих играча, а у његовом одсуству екипу представља капитен. Представник екипе млађих категорија (пионири и петлићи) мора да буде пунолетно лице које ће идентификовати Организатор. 

Представник екипе дужан је да приликом пријаве екипе достави очитану личну карту.

 Члан 8

Износ котизације за учешће на Турниру утврђује организатор. У висину котизације урачунат је и депозит за сваку екипу-учесницу такмичења који ће, кроз награду за фер-плеј, бити исплаћен по одигравању последње утакмице на турниру. 

У случају неоправданог кашњења или недоласка екипе, тежих прекршаја играча (напад на службена лица, саиграча, противничког играча, гледаоца, екстремно недоличног понашања и слично), одговреност према организатору турнира има представник екипе чији играч или играчи проузрокују неки од наведених прекршаја. Истој екипи организатор ће ускратити право на повраћај депозита.

Члан 9

Такмичење се може одвијати системом елиминација по утврђеном распореду приликом извлачења парова. У случају нерешеног резултата изводе се ударци са шест метара, најпре по три извођача, а потом наизменично до добијања победника.

Члан 10

Такмичење се може одвијати системом такмичења по групама на начин који одреди Организатор. За победу екипа добија три бода, а за нерешен резултат један бод. Пласман се утврђује на основу освојених бодова. Уколико две екипе имају исти број бодова најпре одлучује међусобни резултат, потом гол-разлика, па број постигнутих голова. У случају да су сви показатељи исти, пласман у наредну фазу такмичења одлучиће се жребом.

Члан 11

Такмичење се може одвијати комбинацијом претходно наведених система такмичења у члановима 8 и 9 ових Пропозиција, о чему одлучује Организатор. Извлачење парова или група за такмичење је јавно и одвијаће се на месту одигравања турнира.

Члан 12

Трајање игре утврђује Организатор и оно може бити продужено у полуфиналним и финалним утакмицама. Екипама је дозвољено да затраже по 1 минут тајм-аута у сваком полувремену.

Члан 13

Ако у екипама пионира и петлића наступи играч стријег узраста и противничка екипа уложи Жалбу на наступ овог играча, а Организатор утврди да је Жалба основана, утакмица ће бити регистрована службеним резултатом 5:0 у корист оштећене екипе.

Члан 14

Идентитет играча сениорских екипа утврђује се увидом у оригинални докумет који мора да има фотографију (лична карта, возачка дозвола или пасош) или приложену фотокопију једног од поменутих докумената. 

Идентификација играча млађих категорија врши се увидом у оригинални докумет (ђачка књижица или пасош) или приложену фотокопију једног од поменутих докумената.

Жалба на идентитет играча или жалба по било ком другом основу мора се уложити Организатору у писаној форми, најкасније 15 минута по завршетку ожалбоване утакмице. У том случају представник екипе против које је уложена жалба дужан је да достави Организатору потребну документацију најкасније 30 минута по завршетку утакмице

Члан 15

Сваки играч мора имати видно истакнут број под којим ће наступати целим током турнира. Играч који нема јасно истакнут број на предвиђеном делу дреса/мајице не може наступати на утакмици, а уколико цела екипа нема дресове/мајице са јасно истакнутим бројевима, утакмица ће се регистровати службеним резултатом 5:0 у корист противничке екипе.

Члан 16

Свако неоправдано кашњење екипе на почетак утакмице дуже од 15 минута биће санкционисано регистрацијом утакмице службеним резултатом 5:0 у корист противничке екипе или дисквалификацијом са турнира, о чему одлучује организатор.

Члан 17

Екипа је дужна да преда Организатору састав своје екипе најкасније 15 минута пре почетка утакмице.

Дисциплинске казне

Члан 18

Уколико играч добије ЦРВЕНИ КАРТОН нема право наступа на следећој утакмици.

Искључени играч у току сусрета нема право поновног уласка у игру нити сме да седи на клупи за резервне играче. Искључени играч дужан је да одмах напусти терен, а најкасније у року од два минута. У противном, судија ће након истека 2 минута од изречене мере искључења трајно прекинути утакмицу.

У случају тежих прекршаја (напад на службена лица, саиграча, противничког играча, гледаоца, екстремно недоличног понашања и слично), Организатор турнира може му изрећи меру забране наступа до краја турнира и, по потреби, обавестити о свему надлежне органе. 

У случају тежих прекршаја наведених у претходном ставу више играча једне екипе или њеног представника, Организатор може искључити екипу из даљег такмичења.

Члан 19

Организатор турнира задржава право на измене и допуне Пропозиција пре и за време турнира, а о свим изменама дужан је да обавести учеснике турнира.

Члан 20

Тумачење Пропозиција даје Организатор.

Члан 21

Пропозиције ступају на снагу даном доношења.

  Члан 22

У случају повреде играча Организатор турнира не преузима никакву одговорност, надокнаду за повреду играча, надокнаду за изгубљену зараду и трошкове лечења.

У Љигу, 16.07.2023.године

Scroll to Top