ОДБОЈКА: СПАРТАК ГОСТУЈЕ ШАМПИОНУ НА СТАРТУ СУПЕРЛИГЕ

Љишки одбојкаши започињу нову сезону у елитном рангу утакмицом против Војводине у Новом Саду. Пласманом у четвртфинале расположење у тиму је подигнуто на висок ниво, па се на сусрет са шампионом више гледа као на прилику за ново доказивање и евентуалну сензацију.

„Војводина има тим који је конкурентан у Лиги шампиона и који по квалитету превазилази ниво домаћих такмичења, али ми идемо у Нови Сад са ставом да желимо победу, па како год то некоме звучало”, говори тренер Љижана Ненад Кепа Ковачевић, однедавно и председник Одбојкашког клуба. “Желим да на свакој утакмици дамо 120% својих могућности, па где буде довољно за победу – одлично, где не буде – честитаћемо ривалу. Распоред на почетку првенства нам није баш наклоњен јер у прва четири кола играмо са три највећа и вероватно у овом тренутку најбоља клуба у Србији, Војводином, Звездом и Партизаном. Али то и јесте драж играња у Суперлиги, да се надмећеш са најбољима“, истиче Ковачевић.
Први пут ће се српски одбојкашки шампионат играти у формату са 12 клубова, од којих ће се два последњепласирана на крају првенства преселити у нижи ранг. Примарни циљ Спартака је опстанак у друштву најбољих.

Председник и тренер Спартака Ненад Кепа Ковачевић

„Направили смо екипу у складу са могућностима, знатно другачију у односу на прошлу сезону. Наш целокупан рад заснивамо на узајамној подршци и здравој конкуренцији и за сада то изгледа јако, јако добро”, каже Ненад Кепа Ковачевић. “Такав приступ донео нам је победу против суперлигаша Јединства у осмини финала Купа и та утакмица нам је велики „ветар у леђа“ и разлог за оптимизам када је у питању остварење наших циљева у Суперлиги.“

Scroll to Top