БАСКЕТАШИ ЉИГА ИДУ НА КОСМЕТ

После освајања престижног турнира у Дервенти и одиграног финала на Ади, љишка екипа у баскету 3 на 3 путује предстојећег викенда на Косово и Метохију где ће учествовати на још једном такмичењу баскеташа. Овај спорт је претходних година постао изузетно популаран, спортски медији су преплављени извештајима и директним преносима са турнира, па је тако Љиг добио несвакидашњу афирмацију не само у Србији, већ и на простору некадашње СФРЈ.
„Поред спортских успеха које екипа остварује на терену, наше место добило је изванредну рекламу, па је Љиг сада за многе и одбојкашки и баскеташки град, каже капитен екипе Владимир Јеремић. Дивно је када одете у Републику Српску и схватите да о вама већ добро знају и да вас поштују. Зову нас пријатељи из Македоније, Хватске, Црне Горе, Словеније…“
Спортски успеси неретко добијају и друге аспекте, па је тако одлазак љишке екипе у Дервенту побрао велике симпатије организатора.
„У светлу актуелних догађаја, желели смо кроз спорт да пружимо подршку нашој браћи из Републике Српске. Били смо једина екипа из Србије, а како се ради о веома престижном турниру, на неки начин смо репрезентовали српски баскет. Нашу мисију настављамо овог викенда одласком на Косово и Метохију и учешћем на још једном такмичењу које је за нас много више од баскета. За крај бих се захвалио свим људима који су нам помогли да можемо да се такмичимо, а посебно фирмама “Boma court”, “Ghibli plast“, “Rajac.net”, “Moc koprive”, подкасту “Luka i Kuzma”, К.К. “Бабајић” и наравно општини Љиг”, истиче Јеремић.
Пре одласка у јужну српску покрајину, баскеташе ће у четвртак угостити председник љишке општине Миломир Старчевић.
Велики публицитет у спортским медијима и на друштвеним мрежама који је Љиг добио захваљујући успесима баскеташа, покреће и тему организовања једног турнира у току такмичарског календара управо у Љигу. Несумљиво да би целодневни директан пренос таквог догађаја нашој општини могао да донесе вишеструку промоцију. У савременим медијима најразличитији маркетиншки и рекламни садржаји постали су неизоставни део спортског програма, што би отворило простор за афирмацију привреде, туризма, културе и других сегмената живота и рада у општини Љиг.

Баскеташи су посебно захвални онима који су им омогућили да учествују на турнирима:
Boma court, Ghibli plast, Luka i Kuzma podkast, Moc koprive, Cafe “Gundra’, Општина Љиг i Rajac net.

Scroll to Top