МАРКО СИМИЋ ПРЕДСЕДНИК СПАРТАКА

Скупштина љишког одбојкашког клуба изабрала ново рукводство

Члан генерације која је 2009. године по први пут изборила пласман у Суперлигу изабран је једногласно на челну позицију клуба на недавно одржаној Скупштини ОК „Спартак“. Иако је такмичарска сезона завршена, а до почетка нове остало је још четири месеца, пред новим председником клуба је велики посао.
„Најпре желимо да се клуб финансијски стабилизује и да у наредној сезони не испаднемо из Прве лиге. Са људима који су самном у клубу учинићу све да се ангажују играчи који су поникли овде. Ако се за коју годину створи добра генерације од наше деце, онда би уз евентуално два-три играча са стране пробали да играмо Суперлигу, али никако са 10 људи са стране, каже Марко Симић. Када је женски део клуба у питању, пробаћемо у наредним сезонама да се вратимо у Прву лигу. Ту је стање боље јер у млађим категоријама има пуно више деце него у мушким селекцијама, што је карактеристично за целу Србију.“
Слична ситуација догодила се почетком двехиљадитих, када је клуб одлучио да акценат у раду стави на млађе категорије из којих је селектиран тим који је у сезони 2008/09 остварио пласман у елитни ранг. Тих година Љиг је добио кадетског светског првака (Милан Перић), Марко Ививић је убрзо изборио место у сениорској репрезентацији чији је стандардни члан и данас, а касније је освојен Балкански куп са првим тимом, док су млађе категорије Спартака освојиле две титуле првака државе.
За неке нове успехе неопходни су време и стрпљење.
Марко Симић је као играч прошао кроз све категорије љишког прволигаша, радио као тренер и, између осталог са пиониркама Спартака играо финални турнир за првака државе, небројено пута на разне начине помагао и нема сумње да одлично познаје клуб.
Наредна сезона свакако ће представљати прекретницу за Спартак, али како год да се заврши, она ће бити само корак ка постављању клуба на чврсте темеље.

Scroll to Top