БЕСПЛАТНИ УЛТРАЗВУЧНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ДАМЕ НА ТРГУ У ЉИГУ

Удружење „Жена уз жену“ у склопу октобарског каравана кроз Србију, реализоваће у четвртак и петак (13. и 14.октобар) на Тргу у Љигу бесплатне ултразвучне прегледе дојки. У објави удружења стоји да се пријаве за преглед могу извршити од 11,30 до 12,00 часова на локацији где је караван смештен.

Наташа Ђорђевић из Љига међу првима је поделила на друштвеним мрежама ову вест и практично се укључила у кампању:

„Ово је ретка прилика да вам неко практично дође у кућу и понуди бесплатну здравствену контролу. Октобар је месец борбе против рака дојке каји је један од најзаступљенијих међу болестима код жена, подсећа Наташа Ђорђевић. Позивам све даме из Љига и наше општине да у четвртак или петак дођу до Трга и ураде веома корисну ствар за своје здравље. “

Рак дојке је најчешћи малигни тумор и један водећих узрока превремене смрти код жена у Републици Србији. Стопе оболевања и умирања од рака дојке су у непрекидном порасту већ неколико деценија. Код више од половине жена рак дојке се открива у одмаклој фази.

Поред физичке активности, превенција спада у један од најзначајнијих фактора када је очување здравља у питању, а откривање рака дојке у раној фази омогућава адекватнан медицински третман, што у највећем броју случајева доприноси потпуном излечењу.

Scroll to Top