ОДБОЈКА(М): „ГОЛУБОВИ“ У ЉИГУ ОСТАЛИ БЕЗ КРИЛА

Сјајну одбојку приредили су вечерас одбојкаши два Спартака, а после скоро 150 минута борбе победу је извојевао тим из Љига (29:27; 23:25; 27:29; 25:21 и 15:8). Суботичани су допутовали на меч последњег кола лигашког дела првенства као другопласирана екипа на табели и са епитетом најпријатнијег овосезонског изненађења у Суперлиги. Домаћин је, после обезбеђеног опстанка, имао велики мотив јер им се у случају победе смешило четвртфинале са Звездом.
Око 300 гледалаца видело је прегршт лепих акција и поена, преокрет Суботичана, па преокрет Љижана, неизвесне завршнице прва три сета и на крају фуриозан пети сет домаћина.
Најављивали су играчи Спартака из Љига да ће дати све од себе да победе фаворита из Суботице и управо су њихов мотив и жељу навијачи наградили феноменалном подршком. Колико су домаћи одбојкаши веровали у победу најбоље говори чењеница да су после три исцрпљујућа сета на разлику имали резултатски заостатак, али су и после тога задржали концентрацију и, како је утакмица одмицала, подизали ниво игре. На другој страни гости су временом посустајали и губили ритам, па је изједначење било логичан епилог четвртог периода игре. Одлучујући пети сет био је од старта под контролом Љижана који су попут вихора просто одували противника чија игра је доживела потпуни крах.
Из много разлога вечерашња победа Спартака из Љига је велика. Скоро да не постоји пех који у последња два месеца није задесио чету Ненада Кепе Ковачевића. Уз повреде и корону које су десетковале екипу у већем делу зимских припрема, љишки тим је једини у чијим редовима нема странаца, а буџет је далеко најскромнији у односу на све друге екипе, па и суботички Спартак.
Уколико Таково не приреди сензацију сезоне и сутра у Београду победи Звезду, управо ће црвено-бели средином марта бити ривал Спартаку у четврфиналним мечевима за титулу првака Србије.

Scroll to Top