„КОЛУБАРСКИ ВЕЗ“ БОЈКЕТОВИХ ОМЛАДИНАЦА

Колубара на крају јесењег дела сезоне на деоби првог места Прве омладинске лиге Београда са Телеоптиком и ОФК Београдом
Поред Лазаревчана, у тиму пет играча из Љига, четири из Аранђеловцаа, два из Обреновца…
Тренер Бојан Бојовић најављује борбу за пласман у Квалитетну лигу Србије у којој играју Звезда, Партизан и остали најбољи српски клубови.

Спуштена је завеса на први део фудбалских првенстава и време је за сређивање утисака, сумирање резулатата, планове за пролеће. Омладинска селекција лазаревачког прволигаша, предвођена тренером Бојаном Бојовићем, представља прави јесењи фудбалски хит. У конкуренцији 15 клубова, претежно са подручја Београда, међу којима има неколико озбиљних претендената за прво место, Колубара је на зимску паузу отишла са врха табеле. Поред Лазаревчана, по 35 бодова имају Телеоптик и ОФК Београд, док 011 на четвртој позицији има бод мање. За добре познаваоце прилика у омладинским селекцијама успех Колубаре представља најпријатније изненађење, неки кажу право мало чудо.

Са Бојаном Бојовићем, творцем тима који је на путу да оствари пласман у елитни ранг, разговарали смо непосредно после коктела који је клуб приредио својим омладинцима. Ево како Бојовић за портал спорт24.рс говори о досадашњем учинку његовог тима.

Генерална оцена-осврт на завршени јесењи део првенства.
Мање-више сам задовољан. Од пионира нисмо имали бољу полусезону и стварно бих лагао ако бих рекао да нисам задовољан оствареним. С обзиром да су то још увек деца и да имају осцилације у игри, оне су се ове полусезоне осетиле у малој мери, али је увек неко од играча искочио и повукао остатак екипе.

Да ли је остварен резултат превазишао твоја очекивања пре почетка прванства?
Увек им причам да верујем у њих и стварно је тако. Иако су уз Рад једна од најмлађих екипа у лиги, имају карактер и квалитет за велика дела. Искрено, нисам очекивао овако добар резултат, али сам се потајно надао. Свакога можемо да победимо и нико нас неће лако победити. И када смо губили и имали лош резултат на полувремену, измене су нам доносиле додатни квалитет и решавале доста утакмица. Све у свему, резултат није изненађење.

Како би описао и оценио своје играче?
Играчи, хмммм… Оцењиваћу их на крају, за сада су на пола пута и задовољавају. Тек у другом делу треба да се пролије зноја и зноја да би кроз циљ прошли први, што неће бити лако.

Најбоље и најслабије одиграна утакмица овог тима…
Најбоље одиграна утакмица је дефинитивно против једног од кандидата за виши ранг, екипе 011. Ту утакмицу смо одиграли без грешке. Најслабији меч који смо одиграли је у гостима против ОФК Београда, као и прво полувреме против Синђелића. То је нешто што је за заборав.

Тренер Бојан Бојовић

Стиче се утисак да је Колубара деобом првог места са Телеоптиком и ОФК Београдом, најпријатније изненађење Прве омладинске лиге Београд, а у Лазаревцу кажу да је омладинска селекција у овом тренутку најсветлија тачка у клубу. Како би прокоментарисао такве констатације?
Урадили смо добар посао и поносам сам на моје играче. Лепо је то када и председник клуба и председник општине помињу омладинску селекцију са поносом. Деца су то заслужила. У овом тренутку јесмо једна од најсветлијих тачака, мада и пионири блистају, заузимају друго место које води у највиши ранг. И млађе селекције су избориле пласман у завршнице са Звездом, Партизаном и осталим најјачим клубовима. То довољно говори да се у нашој школи добро ради.

У омладинској категорији ове сезоне играју играчи рођени 2005.године и млађи. У твојој екипи већена њих је 2006.годиште и при томе немаш ни једног бонус-играча. Планираш ли појачања за пролећни део првенства или настављаш са тимом који је одиграо „јесен“?
Можда, и то највише два играча. Наравно, ако буде могућности и ако успем да их нађем. Али, ја сам задовољан тимом који имам. Ако буду тренирали како треба и ако буду имали однос према раду какав су имали у првом делу сезоне, неће ми требати нико. Већину утакмица играли смо са најмање седам играча који су 2006.годиште, све „бонусе“ сам пустио и то се показало изванредно. Млађи играју и напредују кроз утакмице, што јасно говори да ћемо и наредне сезоне имати одличну омладинску селекцију. На крају, не игра годиште, већ квалитет, рад и труд.

Како би најавио наставак првенства, односно, може ли Лазаревац после дужег низа година да добије „суперлигаша“ у омладинској категорији?
Искрено се надам да може. Ја сам поставио циљ за крај првенства и тај циљ је 1. место. Све је у нашим рукама. Наравно, питају се и други, али нама „на ноге“ у Лазаревац долазе и ОФК Београд и 011, идемо једино Телеоптику. Распоред нам је у пролећном делу одличан, а ми ћемо полусезону дочекати спремни, па како буде. Већи је притисак на ОФК-у и Телеоптику јер нама није морање, а њима јесте.
Само да моји играчи наставе овако и за нас неће бити зиме. Можда нас на крају и „сунце огреје“.

Scroll to Top