МАРКО ИВОВИЋ ЗА „СПОРТСКИ ЖУРНАЛ“ О АРГЕНТИНИ: ЈАКА СУ ЕКИПА


Марко Ививић се вратио у репрезентацију после тешке повреде и дужег опоравка, а у прва три меча Светског првенства у групној фази забележио укупно 28 поена. Период опоравка провео је са породицом у Љигу, што му је, судећи по играма у досадашњем делу првенства, очигледно пријало.
Љижанин је за најтиражнији спортски лист у Србији уочи меча осмине финала против Аргентине изјавио да највећа претња из редова „Гаучоса“ долази од техничара који је један од најбољих у свету и који њихову репрезентацију чини знатно бољом.
„Надам се да ћемо у ових неколико дана успети да се одморимо и спремимо за све што нас очекује. Нису лак противник, али се надам да ћемо успети да урадимо у мечу све договорено.“
На констатацију новинара „Спортског журнала“ да је Аргентина у групној фази претрпела два пораза, Марко Ививић је нагласио да то не сме никога да завара:
„Мислим да и та последња њихова утакмица у којој су губили 2:1 и онда у четвртом и петом сету оставили противника на пола сета, показује да играју променљиво. Морамо да будемо концентрисани од почетка до краја.“
Коментаришући чињеницу да од последње утакмице у групи до осмине финала има чак пет дана, Ивовић се сложио да то јесте непријатна околност за било које такмичење, али да је исто и за нас и за Аргентинце.
„Само се надам да ћемо ми остати на нивоу, да ћемо успети да се консолидујемо, јер смо у групи имали мало слабије противнике“
Србија ће 6.септембра од 17,30 у мечу против Аргентинаца бити уз репрезентацију која нам је доносила много радости и трофеја са највећих одбојкашких такмичења. Марко Ивовић је годинама један од најбитнијих играча у тиму Србије, а 2016.године званично је проглашен за најбољег играча Светске лиге или, незванично, најбољег одбојкаша на свету у том тренутку.

Scroll to Top