МИНИ-МАКСИ ЛИГА: ОД МАРТИНЕЛЕ У ПОРАЗ

Mini Maksi Liga

Омладинац 2014 није успео да се пласира на завршни турнир најбољих екипа из Србије. Дечаци из Љига су, за разлику од прве фазе такмичења коју су играли у спортској хали у Мионици на терену ограниченом линијама, играли у Шапцу Регионални „Мега турнир“ на терену ограниченом мартинелама. Потпуно другачије околности и правила игре у великој мери су утицали на учинак Омладинчевих играча рођених 2010. године. 

Они су у групи „Ц“ најпре играли против сјајних „Гаучоса“из Чачка, који су на крају били коначни победници турнира, и  претрпели пораз од 4:1. У другој утакмици против ужичке екипе ММФЛ водили са 2:0, али их је већ поменуто правило игре од мартинеле потпуно деконцентрисало, па су тај меч изгубили са 3:2. Врло слична ситуација догодила се у последњем мечу у групи против ДИФ-а из Косовске Митровице који је екипа са Косова и Метохије решила у своју корист резултатом 4:2.

„Ово је за дечаке који су овде наступили ново и лепо искуство и, без обзира што такмичење завршавамо у групи, задовољан сам њиховим залагањем и игром”, каже тренер Слађан Јовић. “Остаје жал због очигледног несналажења у другачијим околностима од оних које смо имали у првој фази лиге. Мислим да смо играли добар фудбал, а уз то стекли смо и нова познанства, тако да су утисци које носимо из Шапца веома позитивни“, истиче Јовић.   

Scroll to Top