ФУДБАЛ: СЕЛО СЕ ОКУПИЛО ЗБОГ „НАПРЕТКА“

Napredak Jajcic

Новоосновани клуб из Јајчића је на половини дебитантске сезоне једном ногом већ закорачио у међуопштински ранг. Убедљиво прво место на табели Општинске лиге и играчка појачања у полусезони готово да гарантују 1.место на крају првенства.
„Морам да нагласим да нам је први циљ био да направимо екипу од играча из нашег села и оних чији су родитељи одавде, говори председник клуба Владимир Лазаревић. Идеја је потекла прошле године на пунолетству у фамилији једног нашег играча пошто смо у шали почели да се прерачунавамо колико фудбалера живи у Јајчићу или су пореклом из Јајчића. Када сме набројали више од 15 имена, пао је договор да оснујемо клуб и на Петровдан 2021.године званично смо га регистровали у АПР-у под именом ‘Напредак’ “, каже Лазаревић.
Клуб има седам чланова Управе који одлучују о свему:
„Или се састајемо или се у вибер-групи консултујемо око свега везаног за рад и функционисање клуба. Не сложимо се увек сви око свега, али како већина од нас седморице одлучи то сви поштујемо и од оснивања до данас нисмо имали никакав проблем, истиче председник најмлађег клуба у љишкој општини. Радује нас прво место и могоћност да већ од јесени играмо у вишем рангу, али је најлепше то што смо скоро у потпуности остварили идеју да окупимо све Јајчане који играју фудбал. Свима нам је пуно срце када се после утакмице окупимо и та дружења су нешто најлепше што је оснивање Напретка донело.
Лазаревић напомиње да је вероватно најмлађи председник једног клуба у ближем окружењу:
„Нико од нас нема ни најмање искуство у организацији и вођењу једног спортског колектива и суочавамо се са околностима које су нам до сада биле потпуно непознате. Немамо ни свој терен, па су нам у првом делу сезоне Младост и Пролетер уступили њихово заједничко игралиште у Латковићу на чему смо им веома захвални. У пролећном делу првенства, у договору са нашим пријатељима из Рајца, играћемо као домаћини у Кадиној Луци. Памтимо све и надам се да ћемо бити у могућности да се на људски и спортски начин одужимо свима који су нам помогли.
Лазаревић на крају посебно истиче да клуб није конкурисао за средства из буџета општине и да се за новац сами сналазе. Додаје да ни један играч који је дошао у клуб није тражио новац.
„Ми свакако не би могли да плаћамо играче и већ сада тражимо начин да финансијски покријемо сезону. Ако се пласирамо у међоупштински ранг трошкови ће бити знатно већи од оних које смо у почетку планирали. Зато смо одлучили да организујемо донаторско вече како би, у првом реду окупили све оне који подржавају клуб, али и да би обезбедили да Напредак бар за неко време функционише без финансијских потешкоћа. Користим прилику да позовем све наше спортске пријатеље који имају могућноти и времена да 11.марта буду са нама у ресторану „Горничанк” и Врачевићу. Трудили смо се да ценом карте од 2000 динара не оптеретимо превише потенцијалне донаторе, а да им заузврат омогућимо леп излазак уз пригодни програм, музику и неограничено јело и пиће. Надам се да ће покретање нашег клуба мотивисати још неко село да обнови стари или оснује неки нови клуб. Било би лепо да Љиг, као некада, поново има своју општинску лигу”, жеља је Владимира Лазаревића.

Napredak Jajcic
Scroll to Top