НАПРЕДАК СЛАВИО У ДЕРБИЈУ, РАЈАЦ ПРОСУО ПОБЕДУ

У дербију Међуопштинске лиге „Запад“ Напредак је у Кадиној Луци савлададао Старе другаре са 3:2 (2:0). Другопласирани Јајчани имали су испред себе мотивисану екипу из Љига која су на сигурном четвртом месту и има квалитет да победи сваког противника у лиги. Имао је Напредак два пута два гола предности, али је до последњег минута стрепео за победу. Тим из Јајчића има пет бодова заостатка у односу на лидера на табели, Јуниор Ново Насеље, и још шест утакмица до краја првенства.
Качер је и после седмог пролећног наступа остао са једном победом у овом делу првенства. Овога пута је на свом терену против осмопласиране Младости из Прњавора стигао само до бода 1:1, иако је имао вођство. После нове пропуштене прилике за тријумф, екипа из Белановице налази се на петом месту са 29 бодова, колико имају и лајковачки Железничар и Раднички из Ваљева на трећем и четвртом месту, али са бољом гол-разликом.
Рајац је играо можда и одлучујућу утакмицу у борби за опстанак у Окружној лиги и то против директног конкурента, Пролетера из Бајевца. Водили су Кадинолучани у 90.минуту са 2:0, али су гости у 96.минуту успели да избегну пораз и стигну до великог бода – 2:2. По свему што су приказали, играчи Рајца заслужили су победу, али се још једном показало колико је у фудбалу вођство од 2:0 варљив резултат. До краја првенства остало је још седам кола и довољно бодова у оптицају да се избори опстанак, али је кикс против Бајевца у великој мери умањио шансе Рајца да и наредне сезоне игра у „Округу“.
У Општинској лиги „Љиг-Мионица-Лајковац“ Бабјић је на гостовању лајковачком Извиђачу славио са 3:1, Младост као домаћин изгубила у Латковићу против Малог Борка 1:4, док је Пролетер поражен у Врачевићу од Младости 1:2.

Scroll to Top