ОДБОЈКА – РЕЧ КАПИТЕНА ЉИЖАНА:
СВИ ЦИЉЕВИ ИСПУЊЕНИ, ЗАДОВОЉАН САМ СЕЗОНОМ

Marko Maksimovic Volleyball

Одбојкашки караван стигао је до финалне серије у којој ће суботички Спартак и Војводина играти за титулу. Љишки суперлигаш је окончао првенство тако што је најпре у последњем колу савладао Суботичане, а у четвртфиналу плеј-офа пружио достојан отпор Звезди. У лиги која од осамостаљивања Србије никада није била јача, Љижани су у сезону ушли са најмлађим и најјефтинијиим тимом, али и као једина екипа без страних аквизиција.
Управо такав састав на терену је предводио маестрални Марко Максимовић. Ненаметљив и скроман ван терена, на терену покретач и вођа са огромним ауторитетом код саиграча, тренера, противника. Максимовић, који плени својом креативношћиу и решењима у игри у наизглед безизлазним ситуацијама, добио је пре почетка сезоне улогу капитена и тај задатак јер обавио беспрекорно. Време је за одмор и анализу свега што је урађено од 1.августа прошле године, када се тим окупио.

Спорт24: Марко, да ли си задовољан сезоном и да ли су испуњени циљеви које сте на њеном почетку зацртали?
Марко: Кад се осврнем на сезону која је иза нас и анализирам кроз шта је наша екипа прошла, могу да кажем да сам задовољан. Циљеви који су били постављени на почетку сезоне су и испуњени.

Спорт24: Утисак је да су за опстанак кључне биле победе у првом делу првенства против директних конкурената.
Марко: У првом делу сезоне смо одрадили велики посао, што се на крају испоставило као јако битно за нас. До новогодишње паузе смо направили 4 победе, што је у том тренутку било 2 више од Такова које је било испод.

Спорт24: Знало се да ће други део сезоне бити тежи, али нико није могао да претпостави са каквим ће се све пеховима суочити твој тим.
Марко: По самом повратку у тренажни процес у јануару смо константно наилазили на проблеме. Поједини играчи су били заражени вирусом, неки су имали проблема са повредама, и тако је било све до краја сезоне. Практично од јануара нисмо саставили скоро ни један тренинг у пуном саставу. Уз све ово, проблем са хладном салом додатно је отежавао ситуацију, тако да смо из таквих околности извукли максимум и у последњем колу успели да на домаћем терену, уз прелепу атмосферу и подршку са трибина, победимо суботички Спартак, и тиме обезбедимо плеј-оф.

Спорт24: После победе против екипе која је, испоставило се, стигла до финала и можда постане првак Србије, против Црвене звезде се изгледа није могло више од часног пораза.
Марко: У плеј-офу смо наишли на првопласирану Црвену Звезду и није било реално очекивати победу и пласман у полуфинале, али мислим да смо пружили јак отпор. У првој утакмици у Београду смо имали атмосферу као и на домаћем терену, захваљујући нашим навијачима који су организованим превозом дошли и показали велико интересовање и љубав према клубу. Уследила је друга утакмица у Љигу, пред пуним трибинама, где смо имали своје шансе да направимо нешто што можда није било очекивано, али нисмо успели. Остаје жал што нисмо четвртфиналну серију увели у трећу утакмицу и омогућили нашим навијачима да још једном дођу на Бањицу и уживају.

Спорт24: Како би у две-три реченице изгледао резиме претходне сезоне?
Марко: Све у свему, још једна успешна сезона за Спартак, са најмлађом екипом у лиги, са проблемима које смо имали, једини без странаца, морамо бити задовољни. У скоро све утакмице смо улазили као аутсајдери, али смо на домаћем терену, са играчем више (наши навијачи), извојевали веома важне победе. Захваљујући тим тријумфима Љиг ће од јесени опет гледати Суперлигу.

Scroll to Top