ФУДБАЛ – ПРЕГЛЕД КОЛА: ПОБЕДА КАЧЕРА БЕЗ СЛАВЉА, СПАРТАК ПРОСУО БОДОВЕ


Качер је минималном победом на свом терену против Брђанца задржао лидерску позицију у Колубарској окружној лиги и два бода предности у односу на Осечину, али је Белановица данас туговала због преране смрти Мирка Војиновића, некадашњег фудбалера овог клуба. Живот је хтео да у дану када је Качер остварио можда и одлучујућу победу за пласман у Зону, уместо на раније заказану свадбу свог друга, играчи и управа са утакмице оду на његов испраћај у вечност. Белановчани ће у наредном колу у Трлићу и последњем против Сењака на свом терену играти за још четири бода која им гарантују виши ранг, а евентуалним успехом би се на својеврстан начин одужили и Војиновићу.
Спртак је у Љигу против Трлића играо добар меч, средином другог полувремена водио са 2:0, али су гости ипак остали непоражени. Љижани су у другом делу другог полувремена „одрађивали“ посао, што су гости зналачки искористили и стигли до 2:2.
У Међуопштинској лиги „Запад“ једина два представника из љишке општине одавно су одмакла осталим екипама. Рајац и Стари другари су се после неочекиваних пораза у прошлом колу вратили на победнички колосек и забележили убедљиве победе. У Кадиној Луци немоћан је био Повлен који је задовољан отишао кући са „само“ четири гола у мрежи, док су Другари у Врујцима демонстрирали силу против Попадића у победи од 5:2.
Напредак је још у прошлом колу обезбедио пехар победника Општинске лиге, па је данас имао излет до Осеченице где је одиграо 2:2 против Борца из Рајковића. У преостала два кола Јајчани ће покушати да дебитантску такмичарску сезону окончају без пораза. Бабајић је на свом терену био сигуран против Пролетера – 7:0, док је други латковачки клуб, Младост, претрпео минималан пораз на свом терену од Степања.
Комшијски дерби пионирске Колубарско-мачванске лиге између Будућност-Крушика из Ваљева и Омладинца завршен је без победника – 1:1. Десетковани Љижани, који су због здравствених проблема играча отишли на Стадион „Крушик“ са само 11 пионира и без голмана, нису ни помишљали на предају. Капитен Огњен Весић стао је на гол, а Михаило Живковић довео храбру дружину из Љига у вођство. До краја сусрета Ваљевци су успели да избегну пораз, али то ни најмање не умањује утисак који су Омладинчеви пионири оставили на једном од тежих гостовања.

Scroll to Top