ВИКТОР УСКОКОВИЋ СВЕТСКИ ПРВАК

После тачно три месеца од када је на хуманитарном турниру баскеташа скупљен новац за Викторов слушни апарат, он се на маестралан начин реванширао свом граду и донео у Љиг златну медаљу са Светског првенства у каратеу.

На IX Фудокан светском првенству у категорији КАТА ИККАИДО 13-годишњи Љижанин Виктор Ускоковић освојио је златну медаљу.
Виктор је на најбољи могући начин представио нашу земљу и нашу средину, a титула светског првака доноси му и личну сатисфакцију за огроман труд који је показао тренирајући карате. На шампионату одржаном претходног викенда у новобеоградском Спортском центру „Ранко Жеравица“ учествовало више од 60 земаља света. Фудокан је аначе стил каратеа, четврти у свету по бројности и вежбању и заступљен је на свих пет континената.
Викторов сенсеи (учитељ) посебно истиче његов однос према тренингу и велики напредак на плану самопоуздања.
„Ради се пре свега о изузетно добром и васпитаном дечаку. Његов заштитнички однос према млађима и слабијима и, истовремено, поштовање које показује према старијима, можда га најбоље описују као личност“, каже Викторов „сенсеи“, који већ дужи низ година подучава карате у Љигу у спортској сали зграде љишке Гимназије. „С обзиром на Викторов урођени проблем са слухом, бављењe каратеом значајно је допринeло његовој бољој орјентацији у простору, нивоу концентрације, самопоуздању, а коначно, допринео је и успесима у школи. Поносни смо на Виктора и верујем да заједно можемо да наставимо да померамо границе.“

Scroll to Top