ФУДБАЛ: СЛАВЉЕ ЈАЈЧАНА, КАЧЕР И РАЈАЦ ПРЕД ПРОМОЦИЈОМ

Водеће екипе на табелама Окружне, западне Међуопштинеске и Општинаске лиге задржале су претходног викенда предности које су имале.
Белановчани су после победе у гостима против Искре од 5:0 остали на лидерској позицији и три кола пре краја првенства имају предност од два бода у односу на Осечину. Предстојећег викенда у Белановицу стиже ваљевски Брђанац.
Љишки Спартак је управо против Брђанца на гостовању узео важан бод у борби за опстанак. После 1:1 у Ваљеву тим из Љига је на 12.месту са 30 бодова, односно са само једним бодом више од Бањана и Јабучја који су на деоби претпоследњег места. У суботу од 17,00 Спатрак ће у Љигу дочекати екипу Трлића.
Лидер Међуоптинске лиге „Запад“ Рајац доживео је „помрачење“ у Попучкама против Полета изгубивши са чак 6:2. Иако је ово екипи из Кадине Луке био први пораз у првенству, сигурно је да ће га дуго памтити. Ипак, њихови најближи пратиоци на тзабели, Стари другари, потрудили су се за још веће изненађење, изгубивши код куће од Малог корака 0:1, и тако пропустили велику прилику да борбу за прво место учине до краја неизвесном. Нада за тим из Љига и даље тиња, али је тешко поверовати да ће Рајац у преостале четири утакмице испустити девет бодова предности.
Напредаск из Јајчића је у дебитантској такмичарској сезони освојио прво место у Општинској лиги и од јесени ће се такмичити у Међуопштинском рангу. Јајчани су после победе против Бабајића од 5:2 три кола пре краја првенства стекли 10 бодова предности у односу на јединог конкурента за највиши пласман, Борац из Рајковића.
У редовном колу пионирске Колубарско.мачванске лиге Омладинац 2014 је у локалном дербију савладао у Кадиној Луци вршњаке из мионичке Рибнице са 3:0. Пет кола пре краја првенства Омладинац је на 10.месту са 34 бода, а наредни меч игра у Ваљеву против Будућности.

Пионири љишког Омладинца били су убедљиви против Рибнице

Scroll to Top